Muş'taki sel felaketi

Korkut ilçesinde şiddetli yağışın ardından oluşan sel sularına kapılan 4 aylık Yunus Süngür'ü arama çalışmaları sürüyor

MUŞ (AA) - Muş'un Korkut ilçesinde etkili olan yağış sonrası oluşan sel sularına kapılan 4 aylık Yunus Süngür'ü arama çalışmaları devam ediyor.

İlçeye bağlı Karakale ve Dereiçi köylerinin bulunduğu bölgede dere yatağının taşması sonucu sele kapılan 4 aylık bebeğin bulunması için ekiplerin çalışmaları sürüyor.

Jandarma, köy korucuları, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin katılımıyla dere yatağındaki 20 kilometrelik alanda sürüdürülen çalışmalara, AKUT İl Müdürlüğü bünyesindeki "K9 Naz" arama kurtarma köpeği de katıldı.

AFAD İl Yönetim Merkezi Müdürü Maşallah Yıldız, yaptığı açıklamada, arama ve kurtarma çalışmalarının dördüncü gününde de devam ettiğini belirterek, çalışmalarda şu ana kadar herhangi bir sonuca ulaşamadıklarını söyledi.

Van İl Afet ve Arama Kurtarma Birlikleri Müdürlüğü görevlisi Zülküf Erdoğan ise kayıp çocuğun bulunması için seferber olduklarını dile getirerek, "Arama çalışmalarına daha önceki depremlerde yapılan arama çalışmalarında büyük başarılar elde etmemizi sağlayan arama kurtarma köpeğimizi de kattık. Arama çalışmaları geniş bir alanda yapılıyor." dedi.

Korkut ilçesine bağlı Karakale ve Dereiçi köylerinin bulunduğu bölgede 24 Haziran'da şiddetli yağış nedeniyle dere yatağı taşmış, Orgün Süngür yönetimindeki otomobil sel sularına kapılmıştı. Otomobilde bulunan Yasemin ve Yunus Süngür, hayatını kaybetmiş, Canan ve Ela Süngür ile Songül Demir de yaralanmıştı. Araçtaki 4 aylık bebek de akıntıya kapılarak kaybolmuştu.

AA

Gündem Haberleri

300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti
Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı
Kocaeli tarımında çift hasat dönemi