Muş'ta terör operasyonu

Malazgirt ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 14 zanlıdan 12'si tutuklandı

MUŞ (AA) - Muş'un Malazgirt ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 14 kişiden 12'sinin tutuklandığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığına bağlı birliklerce, 5 Ağustos'ta ilçeye bağlı Boyçapkın köyünde terör örgütü PKK/KCK'nın sözde köy komisyonuna üye olan kişiler ile örgüte yardım ve yataklık eden kişilerin yakalanması amacıyla operasyon düzenlendiği belirtildi.

Operasyonda 14 zanlının gözaltına alındığı aktarılan açıklamada, bu kişilerden 12'sinin sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandığı, 2'sinin ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı kaydedildi.

Açıklamada, halkın huzur ve güvenliği için terörle mücadele operasyonlarının kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.

AA

Gündem Haberleri

KONYA SAKİN
TUZ GÖLÜ YÜZDE 45 BÜYÜDÜ
Berberde Hayat Kurtaran Müdahale: Boğazına Erik Kaçan Müşteriyi Kurtardı
15 Temmuz’un 10’uncu yılında Türkiye’nin birçok kentinde anma etkinlikleri düzenlenecek
Afyonkarahisar’da NATO Zirvesi İçin 10 Günlük Yasak Kararı