Müsilajdan sonra turuncu alarm

Bursa'nın Mudanya sahilinde son günlerde deniz yüzeyinde oluşan turuncu-kahverengi tabaka ve köpüksü görüntüler dikkat çekti.

Mudanya sahili boyunca yayılan turuncu tabaka görüntüsü, Marmara Denizi'nde daha önce büyük çevre sorununa dönüşen müsilajı yeniden gündeme getirdi. Marmara Denizi'nde etkisini zaman zaman yeniden gösteren müsilajın, Mudanya kıyılarında da görüldüğü ve sahil bandında köpüksü tabakalar oluşturduğu görülmüştü. Güzel havayı fırsat bilen vatandaşları deniz havası almak için geldiği Mudanya'da karşılaştıkları turuncu sahil şeridiyle şoka uğradı.

Sahilde yürüyüş yapan bazı vatandaşlar ise oluşan görüntüye tepki göstererek, "Denizin bu halde olması üzücü. Bir yanda insanlar yüzüyor, diğer yanda suyun üzerinde kirlilik tabakası var. Yetkililerin daha kalıcı önlemler alması gerekiyor. Belediyenin de buna bir çözüm bulması lazım" dedi.

Mudanya sahilinde oluşan görüntülerin yaz sezonunun başlamasına kısa süre kala yeniden çevre kirliliği tartışmalarına sebep olacağına benziyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Aydıntepe Müftülüğü'ne Konyalı Yavuz Koyuncu Atandı
Balık tezgahları fırtınayla hareketlendi
Kaşif Kozinoğlu Soruşturmasında Kurtlar Vadisi Senaristine Tutuklama
RADYATÖRÜ ŞALGAMLA DOLDURDU
Seyahatsever Projesi'yle 628 Bin Genç Türkiye'yi Gezdi