Mümtaz Koru'da demokrasi deneyimi

Mümtaz Koru İ.Ö.O’da okul öğrenci meclis başkanlığı seçiminde adaylar çok ilginç vaatlerde bulundular…

Mümtaz Koru İ.Ö.O’da okul öğrenci meclis başkanlığı seçimi yapıldı. İlk olarak Mümtaz Koru Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Okul Müdür Yardımcısı Fahri Sevim’in yayınladığı yazılı seçim bildirisinde, seçimlerin adil bir şekilde yapılabilmesi için seçim saatinin sabah saat 08.00 - 16.00 arası olduğu duyuruldu. Ayrıca kayıtlı seçmenlerin seçime bilinçli şekilde katılmadığı tespit edilirse 5 TL para cezasına çarptırılacakları bildirildi.

İKİ ADAY KIYASIYA YARIŞTI

İki adayın yarıştığı seçimlere katılım yüzde 100 oldu. Sabah saat 08.00’de sandığa giden öğrenciler rehber öğretmenlerinin eşliğinde 16.00’ya kadar oy kullandılar. 8. A Sınıfı öğrencisi Büşra Ünlüsoy ile 7-B Sınıfı öğrencilerinden Sertaç Kara yarıştığı seçimde seçim yasaklarının başlamasına kadar geçen sürede propagandalarına ara vermeden devam eden adaylara arkadaşları da çalışmalarından yardımcı oldular.

ÇOK İLGİNÇ VAADLER

Seçmenden oy istemek için ders aralarında sınıfları gezen adaylar öğrencilere öğretmenlerinin dahi aklına gelemeyecek vaatlerde bulundular. İki adayında eşit şansının olduğu seçim sonucunda; adaylardan Sertaç Kara 437, Büşra Ünlüsoy 277 oy aldı. 848 öğrencinin oy kullandığı seçimlerde 134 oy geçersiz sayıldı. Bu sonuçlara göre Mümtaz Koru Öğrenci Meclis Başkanlığı’nı Sertaç Kara kazandı. Okul Müdürü Metin Avcı yaptığı değerlendirmede “Şartlarına uygun bir şekilde yapılan seçimlerde seçime katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Güzel uygulamalı bir örnek sergilediler. Bu konuda yardımcı olan rehber öğretmenlerime de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Yerel Haberleri

Baba-Çocuk İkilisi M1 Konya’da Bir Araya Geliyor
SEZON ÖNCESİ KRİTİK İNCELEME
TARİHİ CAMİLERDE SAF TUTTULAR
MİLYONLUK VURGUN ENGELLENDİ
Lazerle Göz Çizdirme Dönemi: Hangi Yöntem Size Uygun?