Muhteşem Yüzyıl'da Kürdistan açılımı

Muhteşem Yüzyıl'ın dün akşam yayınlanan bölümünde, Kanuni'nin mektubundaki Kürdistan detayı dikkatlerden kaçmadı

Show TV'deki Muhteşem Yüzyıl dizisinde Kanuni'nin mektubunda yer alan "Kürdistan" kelimesi de sansürsüz olarak ilk kez ekrana geldi.

BDP'LİLERİ TARAFINDAN PROTESTO EDİLMİŞTİ

Muhteşem Yüzyıl'ın ilk bölümlerinde Sultan Süleyman'ın Macar kralına yazdığı mektubun girişinde "...Akdeniz'in ve Karadeniz'in ve Rumeli'nin Anadolu'nun ve Karaman'ın..." derken, orjinal mektuptaki "Kürdistan" kelimesi es geçilerek sansür uygulanmıştı. Bunun üzerine BDP'li milletvekilleri bu durumu protesto etmiş, hatta konuyu Meclis'e taşıyacaklarını bildirmişlerdi.

Dizinin dün akşam yayınlanan bölümünde o yazı Kanuni Sultan Süleyman karakterini canlandıran Halit Ergenç tarafından sansürsüz okundu.

İŞTE O METİN

"Ben ki, sultanu's selatin ve burhanu'l havakin tac-bahş-i husrevan-ı ruy-i zemin zillulllah fi'l-ardayn Akdeniz'in ve Karadeniz'in ve Rumeli'nin Anadolu'nun ve Karaman'ın ve Rum'un ve vilayet-i Zulkadriyye'nin ve Diyarbekr'in ve Kürdistan ve Azerbaycan'ın ve Şam'ın ve Haleb'in ve Mısır'ın ve Medine'nin ve Kudüs'ün ve külliyen diyar-ı Arab'ın ve Yemen'in ve dahi nice memleketlerin ki... Sultanı ve padişahı Sultan Beyazıd han oğlu Sultan Selim Han oğlu Sultan Süleyman Han'ım."

Medya Haberleri

Kuşadası’nda yuhalanan Diva, Bursa’da alkışlarla karşılandı
Selçuklu Sarayında İktidar Savaşı Başlıyor
Gönül Dağı 7. Sezon Zaman Atlamasıyla Geliyor: Gedelli’nin Yeni Nesil Amcaoğulları Kimler Oldu?
Ciddi Sağlık Sorunlarını Geride Bırakmıştı: Ufuk Özkan Sahalara Döndü
Nüfusunun Yaklaşık 3 Katı Alanı Doldurdu