Evli bir çocuk annesi öğretmen, kayıtlarını usulsüz olarak kendi mahallesinde göstermesi nedeniyle görüşmeye gittiği muhtar tarafından taciz edilip, dayak yediğini iddia etti. Burnundan ve kafasından yaralanan öğretmen hastanede tedavi edildi. İddiaya göre, 6 yıldır öğretmenlik yapan 1 çocuk annesi bilgisayar öğretmeni A.M.A., kendisinin ve ailesinin kayıtlarını usulsüz olarak mahallede gösterdiğini iddia ettiği muhtar Ali K.'nin yanına gitti. Tartışan ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağını belirten öğretmen A., muhtar tarafından hakaret edilerek tacize uğradı. Bu sırada direnen öğretmen muhtar ve oğlu tarafından darp edildi.
Ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılan öğretmen A., tedavisi yapılmasının ardından muhtar ve oğlundan şikayetçi oldu. Yüzünde yaralar bulunan öğretmen A., "Ailemin ve benim kayıtlarımı usulsüz olarak mahallede göstermiş. Bizim adımıza gelen mektup ve resmi evrakları, ben iletirim diyerek alıyormuş. Ben de muhtarlığa giderek, muhtarla görüşmek istedim. Kendisine, bunları anlattım, bana hallederiz diyerek elleriyle göğsüme dokundu, ben de refleksle iteledim. O sırada yanında bulunan oğlu bana yumrukla saldırdı, yere düştüm. Tekme tokat beni dövdüler, telefona sarıldım, telefonumu aldılar.
Sonra babamın telefonu da yanımdaydı onunla polisi aradım. Ben evliyim, 1 kız çocuğum var, 6 yıllık öğretmenim 80 yaşında bir adam tacizde bulunabiliyor, yaşından utansın diyorum" dedi. Suçlamaları kabul etmeyen muhtar Ali K. polis tarafından gözaltına alındı. Şüpheliler ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edilecek. İHA