Muğla'da üniversite ve askeri bando konser verdi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı ve Aksaz Deniz Üs Komutanlığı bandoları tarafından Çanakkale Deniz Zaferi ve Türk Silahlı Kuvvetleri şehitlerini anma konseri gerçekleştirildi

MUĞLA (AA) - Muğla'da "Çanakkale Deniz Zaferi ve Türk Silahlı Kuvvetleri Şehitleri anma" konseri düzenlendi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Eğitimi Anabilim Dalı ve Aksaz Deniz Üs Komutanlığı bandolarınca Atatürk Kültür Merkezi'ndeki konseri Muğla Valisi Amir Çiçek, MSKÜ rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Namık Alper, Jandarma Alay Komutanı Yavuz Özfidan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile çok sayıda asker, şehit ve gazi yakınları ile vatandaşlar izledi.

Konser öncesinde "sizi unutmayacağız" adlı oratoryo sahneye konuldu.

Konserde Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Orkestra ve Korosu Şef Bando Yüzbaşı Atıf Taner Çolak yönetiminde, "Vatan marşı, biz Atatürk gençleriyiz, İzmir'in dağları, Yaslı gittim şen geldim, Şehitler ölmez vatan bölünmez, Annem, Tuna nehri, Havada bulut yok, Hastane önünde incir ağacı, Ah bir ataş ver, Yemen türküsü, Yörük Ali" isimli marş ve türküler çalındı.

Konserde bir askerin şehit olmadan önce annesine yazdığı "yaşasaydım aranızda olacaktım" adlı şiirin okunduğu sırada salondaki bazı dinleyicilerin ağladığı gözlendi.


AA

Gündem Haberleri

BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı
Ağır taşıtlar ve kuryelere kar yasağı