Muğla'da son 3 günde 87 asker rahatsızlandı

Hastaneye kaldırılan askerlerden 84'ü ayakta tedavinin ardından taburcu edildi

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Marmaris ilçesinde son 3 günde 87 asker bulantı, kusma ve baş dönmesi şikayetiyle hastanelere başvurdu. Askerlerden 84'ü ayakta tedavinin ardından taburcu edildi.

Alınan bilgiye göre, Aksaz Deniz Üs Komutanlığında görevli askerlerden 7'si, 27 Haziran'da kusma, bulantı, baş dönmesi ve baş ağrısı şikayetiyle Marmaris Devlet Hastanesi Nedip Cengiz Eker Ek Hizmet Binası'na başvurdu. Askerlerden 2'si gözlem altına alındı, 5'i ise ayakta tedavi olduktan sonra taburcu edildi.

Üste dün de 70 asker benzer şikayetlerle hastaneye başvurdu. Askerlerden 43'ünün yatışı yapıldı, 27'si ise ayakta tedavi oldu. 43 asker bir gün gözetim altında tutulduktan sonra taburcu edildi.

Bugün de 10 asker kusma, bulantı, baş dönmesi ve baş ağrısı şikayetiyle Marmaris Devlet Hastanesine başvurdu. Bu askerlerden 3'ünün tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Askerlerin durumlarının ağır olmadığı ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

Askerlerin neden rahatsızlandıklarının tespiti için askeri birlikteki su ve yemeklerden numune, askerlerden de kan örnekleri alındığı öğrenildi.

Deniz Üssünün dışarıdan yemek alımı yapmadığı belirtildi.





AA

Gündem Haberleri

Konya’da Kamu Personeline Uygulamalı Proje Yazma Eğitimi
Hac kurasında ismi çıkan hacı adayları sevinçten gözyaşlarını tutamadı
Dar Sokaktaki Kirişe Araçlar Çarpmasın Diye Reflektörlü Çözüm
Adalet Bakanlığından Rojin Kabaiş Açıklaması: DNA İncelemesi Yapıldı
DOA ARTIK DAHA KOLAY