Muğla'da FETÖ/PDY operasyonu

ByLock'ta 67 sayfa yazışma yaptığı öne sürülen şüpheli, Denizli'de gözaltına alındı

MUĞLA (AA) - Muğla'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u yoğun şekilde kullandığı iddia edilen firari şüpheli Denizli'de yakalandı.

Cumhuriyet Başsavcılığınca, Muğla'da bir dönem FETÖ'ye ait okul ve dershanelere eleman sağlayan kişilerin istihdam edildiği Bereket AŞ'de kaydı bulunan, Muğla Genç Sinerji Derneği Başkan Yardımcısı ve Muğla Sağlık Derneği Genel Sekreteri K.A.S'nin ByLock'ta 67 sayfa yazışma ve 15 bin 866 kez de programa giriş çıkış yaptığı iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Şüphelinin Denizli'nin Çivril ilçesinde olduğunu tespit eden İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, belirlenen adrese operasyon düzenleyerek zanlıyı gözaltına aldı.

Emniyet Müdürlüğündeki ifade işlemlerinin ardından şüphelinin adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

AA

Gündem Haberleri

Ekipler Deprem Bölgesinde, Sahada Taramalara Başladı
Emekli ikramiyesinin tamamını müftülük binasının yapımına bağışladı
Aydıntepe Müftülüğü'ne Konyalı Yavuz Koyuncu Atandı
Balık tezgahları fırtınayla hareketlendi
Kaşif Kozinoğlu Soruşturmasında Kurtlar Vadisi Senaristine Tutuklama