Muğla'da denizde kadın heykeli bulundu

Muğla'nın Datça ilçesinde denizde yüzen bir kişi mermer kadın heykeli buldu- Heykeli sahile çıkaran kişi daha sonra jandarma ekiplerine teslim etti

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Datça ilçesinde denizde yüzen bir kişi mermerden yapılmış bir kadın heykeli buldu.

Emekli sigortacı ve koleksiyoner Muhammet Yüksel, sıcak hava nedeniyle İskele Mahallesi Burgaz ören yerinde denize girdi.

Yüksel, 30 metre açıkta yüzerken dipte mermerden bir parçanın parladığını fark etti.

Deniz dibine dalan Yüksel, parlayan parçanın mermerden bir kadın heykeli olduğunu görerek, kıyıya çıkardı. Daha sonra jandarmaya haber veren Yüksel, olay yerine gelen ekiplere, denizden çıkarılan heykeli teslim etti.

Öte yandan, mermer kadın heykelinin orijinal olup olmadığı ve hangi döneme ait olduğuna dair bilgilerin Marmaris Müze Müdürlüğü'nden gelecek ekiplerin incelemesinin ardından belirleneceği aktarıldı.

Kültür Sanat Haberleri

Füreya Koral’ın sanat yolculuğu Ankara’da anlatıldı
Arpaguş'tan Berat sözleri
KONYA SEMA'YLA VİYANA'YI FETHETTİ
Yumurta parasıyla yapılan 394 yıllık cami restorasyona alındı
TDK’den Şubat’a özel yazım uyarısı! Yanlışlar ekrana taşınıyor