Muğla'da Boğa Güreşi Festivali yapıldı

Menteşe ilçesinde 100 boğanın güreştirildiği festivalde, sahiplerinin elinden kaçan boğalar heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Menteşe ilçesinde düzenlenen 19. Geleneksel Boğa Güreşi Festivali'nde, sahiplerinin elinden kaçan boğalar nedeniyle heyecanlı anlar yaşandı.

Kafaca Mahallesi'ndeki stadyumda organize edilen etkinliğe, Muğla, Aydın ve İzmir'den getirilen 100 boğa katıldı. Boğalar, tozkoparan, deste, küçük ayak, büyük ayak, küçük orta, büyük orta, başaltı ve baş kategorilerinde güreştirildi.

Zaman zaman sahiplerinin ellerinden kaçan boğalar, heyecanlı anlar yaşanmasına neden oldu. Bazı vatandaşlar, güreşleri kamyon kasaları ve traktör römorklarından izledi.

Kafaca Boğa Güreşleri Tertip Komitesi Başkanı İrfan Kallem, festivali yaklaşık 6 bin kişinin izlediğini söyledi.

Güreşlerden elde edilecek gelirin, Kafaca İlkokulunun tadilat ve onarımı için kullanılacağını belirten Kallem, bölgedeki boğa güreşleri geleneğini yaşatmak ve gelecek nesillere ulaştırmak için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

AA

Kültür Sanat Haberleri

ALTIN PORTAKAL’DA ONUR ÖDÜLLERİ MENDERES SAMANCILAR VE TİLBE SARAN’A
Dünya Homeros’u konuşurken gözler İzmir’e çevrildi
İstanbul'un En Eski Tarihi Mirası Otlar Arasında Kaldı
Konya'ya ünlü yağacak! Eypio, Emre Fel, Derya Uluğ, Semicenk konserleri başlıyor
Antalya'da Nostalji Tramvayı Seferleri Geçici Olarak Durduruldu