Muğla'da 2 kişinin fidye için kaçırıldığı iddiası

Ortaca ilçesinde Macaristan ve Suriye uyruklu 2 kişiyi fidye için kaçırdığı iddiasıyla gözaltına alınan biri Nijerya uyruklu 8 zanlı adliyeye sevk edildi

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Ortaca ilçesinde 2 kişiyi kaçırdığı iddiasıyla gözaltına alınan biri Nijerya uyruklu 8 zanlı adliyeye sevk edildi.

Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda Macaristan ve Suriye uyruklu 2 kişiyi fidye için kaçırarak Ortaca'da bir villada zorla tutuldukları iddiasıyla gözaltına alınan biri Nijerya uyruklu 8 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve yağma" suçlarından adliyeye sevk edilen zanlıların, İstanbul'daki mağdurlarla sosyal medya üzerinden iletişime geçtikleri, butik otelde iş görüşmesi yapmak vaadiyle mağdurların Ortaca ilçesine gelmelerini sağladıkları ve gelen mağdurları etrafı kameralarla gözetlenen lüks villaya kapatarak rehin aldıkları öğrenildi.

Şüphelilerin Macaristan ve Suriye uyruklu 2 kişiden 1,5 milyon dolar fidye istedikleri bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Macaristan ve Suriye uyruklu 2 kişinin Ortaca'da bir villada zorla tutulduğu bilgisi üzerine harekete geçmiş, polis ekiplerince Çaylı Mahallesi 409 Sokak'taki villaya düzenlenen operasyonda S.M.B. (54) ve A.D. (52) kurtarılmıştı.

AA

Gündem Haberleri

PKK-YPG İSRAİL'DEN FENA AYAR YEDİ
Kara Ocak Şehitleri Anıldı
BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor