Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tiyatro Festivali

Festivalde Edirne, İstanbul, Ankara, Manisa, Denizli, Adana ve Hatay'danüniversitelerin tiyatro toplulukları, oyunlarını sahneleyecek

MUĞLA (AA) - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından düzenlenen 2. Tiyatro Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı.

Fen Fakültesi önünden Atatürk Kültür Merkezi'ne kadar yapılan kortej yürüyüşüne, konuk tiyatro topluluklarından gençler katıldı. 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Akça, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl ikincisi gerçekleştirilen festivalle ülkenin kültür mirasına katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Üniversite öğrencilerini sosyal ve kültürel aktivitelere yönlendirerek eğitim hayatlarına katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten Akça, "Festivalle öğrencilerimiz diğer üniversitelerin tiyatro topluluklarındaki öğrencilerle tanışma ve kaynaşma imkanı buluyor. Muğla'nın kültürel yapısı da festivalin düzenlenmesine çok uygun" dedi.

Celal Bayar Üniversitesi Muradiye Kampüsü oyuncularının sahnelediği, Moliere'in "Cimri" adlı eseriyle açılışı yapılan festival, 8 Mayıs'ta sona erecek. Festivalde Edirne, İstanbul, Ankara, Manisa, Denizli, Adana ve Hatay'dan üniversitelerin tiyatro toplulukları, oyunlarını sahneleyecek.

Kültür Sanat Haberleri

Gönül Dağı’nda Gurur Günü: Gedellili Mucitler ASELSAN ve TUSAŞ Yolunda!
Konya’da Tarihi Buluşma: Mevlana’nın Şehre Gelişinin 798. Yılı Kutlanıyor
Arap müziğinin "Süperstar"ı Ragheb Alama ilk kez Türkiye’de
Ayasofya’nın kubbesi kapatılıyor
Tarihin En Büyük Takası: 221 Türk Hazinesi Roma’ya İniyor