Muğla merkezli 5 ildeki FETÖ operasyonu

Adliyeye sevk edilen 6 kişiden üçü tutuklandı

MUĞLA (AA) - Muğla merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 6 kişiden üçü tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Muğla, İstanbul, Samsun, Hatay ve Kütahya'da yürütülen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 kişi adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden K.Y, M.U, ve H.İ.Ç. tutuklandı, A.S, K.A, ile V.E, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturmaya ilişkin daha önce de hakkında gözaltı kararı olan şüphelilerden H.Ö. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, S.A'nın ise firarda olduğu belirtildi.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ ile irtibatlı, örgütün şifreli iletişim aracı "ByLock" programı kullandığı tespit edilen, örgütün çeşitli kademelerinde görev aldığı anlaşılan aralarında doktor, gazeteci, muhasebeci gibi farklı meslek mensubu 8 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

AA

Gündem Haberleri

300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti
Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı
Kocaeli tarımında çift hasat dönemi