Muğla merkezli 24 ildeki "ByLock" operasyonu

Adliyeye sevk edilen 5 şüpheli tutuklandı

MUĞLA (AA) - Muğla merkezli 24 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda adliyeye sevk edilen 5 kişi tutuklandı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında FETÖ'nün KHK ile kapatılan okullarında çalışan ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen 49 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan 5 zanlı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Şüpheliler B.B, E.G, M.B, K.Y. ve V.A çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, 24 ilde 7 Haziran'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda 30 zanlı gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 16 zanlıdan 6'sı tutuklanmış, 10'u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Öte yandan adreslerinde bulunamayan 19 kişi aranıyor.

AA

Gündem Haberleri

Karaya oturan kuru yük gemisi dronla görüntülendi
Giydiği Çorapları Satışa Çıkarmıştı: Bakanlıktan Fenomen E.D. Hakkında Suç Duyurusu
COP31'e 25 bin 739 polis
SGK 100 denetmen yardımcısı alacak
Avrupa’nın en iyi spor şehri seçildi