Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde görevli olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Kenan Şahin, görev esnasında aniden rahatsızlandı. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye derhal ekipler sevk edildi. İlk müdahalesinin ardından helikopterle havadan sıhhi tahliyesi gerçekleştirilen kahraman askerimiz, ivedilikle Gaziantep Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.
Tüm Müdahalelere Rağmen Kurtarılamadı
Gaziantep Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alınan Kenan Şahin, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak 24 Haziran tarihinde şehadet makamına ulaştı.
Bakanlıktan Taziye Mesajı
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan resmi açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."