MKE’nin eski başkanı İsmet Sayhan gözaltında

Makine ve Kimya Endüstrisi’nin (MKE) eski yönetim kurulu başkanlarından İsmet Sayhan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla gözaltına alındı. Sayhan’ın, “itirafçı” Aziz İhsan Aktaş’a yönelik suikast hazırlığı iddiasıyla soruşturulduğu öğrenildi.

Makine ve Kimya Endüstrisi'nin (MKE) eski yönetim kurulu başkanlarından İsmet Sayhan'ın, hakkında yürütülen bir soruşturma gerekçesi ile dün akşam gözaltına alındığı öğrenildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alınan Sayhan'ın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldüğü belirtildi.

Şüphelinin, yolsuzluk ve rüşvet iddialarına dayalı olarak çok sayıda CHP'li belediye başkanının tutuklanmasına yol açan "itirafçı" Aziz İhsan Aktaş'a yönelik "suikast hazırlığı" iddiası ile ilgili yürütülen soruşturma nedeniyle gözaltına alındığı öğrenildi. Yarın sabah soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilmesi beklenen Sayhan ile ilgili suç örgütü üyeliği ve casusluk suçlarından işlem gördüğü aktarılırken, zanlının ev ve işyerindeki aramalarda "delil" niteliğinde belge ve doküman ele geçirildiği öne sürüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

ATSO Başkanı Ali Bahar Davasında Şok İddia: Eşim İtilmiş Olabilir
Markette başörtülü kadınlara kıyafetleri üzerinden sözlü taciz
Yangını haber alınca koşarak geldi, kızına sarıldı
Telefoncuya kurye kılığında gelip kurşun yağdırdı: 1 ölü
Japon turisti canlı yayında taciz etti, yakalandı