MİT Kanunu'nda değişiklik yasalaştı

TBMM Genel Kurulunda, MİT Kanunu'nda değişiklik yapan kanun teklifi kabul edildi.

MİT'çilere soruşturmayı Başbakan iznine bağlayan yasa TBMM'de kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda, MİT Kanunu'nda değişiklik yapan kanun teklifi kabul edildi.

63 RET OYU

Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nda değişiklik yapan teklif, 17 saat süren görüşmelerin ardından 63 ret oyuna karşın, 266 oyla kabul edilerek yasalaştı.

Kanuna göre, MİT mensupları veya Başbakan tarafından belirli bir görevi yerine getirmek üzere kamu görevlileri arasından görevlendirilenler, görevin niteliğinden doğan veya görev sırasında işledikleri iddia olunan suçlardan dolayı haklarında soruşturma yapılması Başbakanın iznine bağlı olacak.

BAŞBAKAN'IN İZNİ ARANACAK

Bu kişilerin, özel yetkili mahkemelerin görev alanlarına giren suçları işledikleri iddiasıyla haklarında soruşturma yapılmasında da Başbakan'ın izni aranacak.

Kanun yürürlüğe girdiği tarih itibariyle devam eden soruşturma ve kovuşturmalarda da Başbakanın iznine bağlı olma hükmü uygulanacak.

FİDAN MADDESİ DE GEÇTİ

Teklifin omurgası kabul edilen MİT mensuplarının soruşturulmasını Başbakan'ın iznine bağlayan 1. madde ve mevcut soruşturmayı da bu izne bağlayan 2. madde Kurul'dan geçti.

Politika Haberleri

GÜNEYDEN GELEN KONYA'YA GİRMEYECEK
YURT DIŞINDAN 714 SUÇLU İADE EDİLDİ
Milli Elektrikli Trende Seri Üretim Başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Newsweek'e Küresel Diplomasi Mesajları
Hazar Denizi'nde 12 asker şehit oldu: Ömer Çelik'ten başsağlığı mesajı