Mısır'ın Sina Yarımadası'nda bombalı saldırı

Terör örgütü DEAŞ'a biat ettiğini duyuran Sina Vilayetinin, bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda intihar eylemcisi öldü, 6 kişi yaralandı

KAHİRE (AA) - Mısır'ın Sina Yarımadası'nda terör örgütü DEAŞ'a biat ettiğini duyuran Sina Vilayeti örgütünün bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda intihar eylemcisinin öldüğü, 3'ü polis 6 kişinin hafif yaralandığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Kuzey Sina vilayetinin merkezi El-Ariş kentinde bir caddede bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, sorumluluğunu Sina Vilayeti'nin üstlendiği saldırının ardından olay yerinde intihar eylemcisine ait olduğu tahmin edilen ceset parçalarının bulunduğu, bölgede devriye gezen 3 polis ile 3 sivilin hafif yaralandığı ifade edildi.

Emniyet güçlerinin bölgeyi kordon altında aldığı, olayla ilgili inceleme başlattığı bildirildi.

Ülkenin kuzeyindeki Sina Yarımadası'nda, Kasım 2014'te terör örgütü DEAŞ'a biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren Ensar Beyt el-Makdis adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların etkin olduğu belirtiliyor.

AA

Gündem Haberleri

Giydiği Çorapları Satışa Çıkarmıştı: Bakanlıktan Fenomen E.D. Hakkında Suç Duyurusu
COP31'e 25 bin 739 polis
SGK 100 denetmen yardımcısı alacak
Avrupa’nın en iyi spor şehri seçildi
Bolvadin esnafı için büyük müjde