Mısır'daki yargılamalar

Kahire Ceza Mahkemesi, "şiddet olaylarına karıştığı" gerekçesiyle yargılanan 7 kişinin dosyalarının idamlarına ilişkin görüş alınması için müftülüğe gönderilmesine, 11 kişinin de 15 ila 25 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmasına karar verdi

KAHİRE (AA) - Mısır mahkemesinin "şiddet olaylarına karıştıkları" gerekçesiyle yargılanan yönetim karşıtı 7 kişinin dosyasının idamlarına ilişkin görüş alınması için müftülüğe gönderilmesine,11 kişinin de 15 ila 25 yıl (müebbet) arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmasına karar verdiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesi, 8 Kasım 2013'te Giza iline bağlı Umraniyye bölgesinde meydana gelen şiddet olaylarına karışmakla suçlanan ve gıyaben yargılanan yönetim karşıtı 7 kişinin dosyalarının idamları hakkında görüş alınması için müftülüğe gönderilmesine karar verdi. Mahkeme heyeti, söz konusu davada yargılanan diğer sanıklar hakkındaki hükmün 17 Temmuz'da yapılacak oturumda okunacağını açıkladı.

Öte yandan aynı mahkemenin 2014 yılında Giza iline bağlı Et-Talibiyye bölgesinde meydana gelen şiddet olaylarına karışmakla suçlanan aralarında bir çocuğun da bulunduğu 11 sanık hakkında 15 ila 25 yıl (müebbet) arasında değişen hapis cezaları verdiği bildirildi. Söz konusu sanıkların gıyaben yargılandığı ve verilen bu kararın haklarındaki ilk hüküm olduğu kaydedildi.

Mısır yasalarına göre müftünün görüşüne istişare amaçlı olarak başvuruluyor. Müftü kararı onaylamasa bile hüküm infaz edilebiliyor.

AA

Gündem Haberleri

TUZ GÖLÜ YÜZDE 45 BÜYÜDÜ
Berberde Hayat Kurtaran Müdahale: Boğazına Erik Kaçan Müşteriyi Kurtardı
15 Temmuz’un 10’uncu yılında Türkiye’nin birçok kentinde anma etkinlikleri düzenlenecek
Afyonkarahisar’da NATO Zirvesi İçin 10 Günlük Yasak Kararı
700 DİRİ FAY NE ANLAMA GELİYOR?