Mısır'daki yargılamalar

Askeri mahkeme haklarında müebbet hapis kararı verilen 16 kişinin cezasını hafifleterek 7 yıla düşürdü

KAHİRE (AA) - Mısır'da askeri mahkemenin, "şiddet olaylarına" karıştıkları gerekçesiyle haklarında müebbet (25 yıl) hapis kararı verilen 16 kişinin cezasını hafifleterek 7 yıla düşürdüğü bildirildi.

Sanıkların savunma heyetinden avukat Muhammed Semir el-Ferra yaptığı açıklamada, Asyut Askeri Mahkemesi'nin, 2013 yılında Rabiatu'l Adeviyye ve Nahda meydanlarının kanlı bir şekilde boşaltılmasının ardından yaşanan "şiddet olaylarına" karıştıkları gerekçesiyle tutuklanan 23 kişinin bugün hakim karşısına çıktığını belirtti.

Ferra, haklarında müebbet hapis kararı verilen 16 kişinin cezasının hafifletilerek, 7 yıla düşürüldüğünü ifade etti.

Avukat Ferra, 23 kişinin yargılandığı duruşmada mahkemenin ayrıca 7 kişi hakkında delil yetersizliğinden beraat kararı verdiğini aktardı.

Askeri mahkeme Ağustos 2015'te söz konusu davada yargılanan 275 kişiye gıyabında müebbet hapis cezası vermiş, firari olan bu kişilerden 23'ü daha sonra tutuklanmıştı.



AA

Gündem Haberleri

Avrupa’nın en iyi spor şehri seçildi
Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü