Mısır'daki olumsuz hava şartları

Sağanak yağışın sebep olduğu sel felaketi nedeniyle 9 kişi hayatını kaybetti, 11'i yaralandı

KAHİRE (AA) - Mısır'ın bazı illerini etkisi altına alan sağanak yağışın neden olduğu sel sebebiyle 9 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, ilk yardım ekipleri Gına ilinde sel sularına kapılan, 2'si otobüs 4 araçta mahsur kalanları kurtarma operasyonu düzenledi. Ekiplerin, 34 kişiyi sağ olarak kurtardığı, 2'si çocuk 8 kişinin de cesedine ulaştığı belirtildi.

Nil Nehri'nin su seviyesinin daha önce görülmemiş biçimde yükseldiği belirtilirken, Gına-Suhac anayolunun iki yönünün de olumsuz hava şartları nedeniyle trafiğe kapatıldığı kaydedildi.

Kızıldeniz iline bağlı Ras Garib ilçesinde de bir aracın sele kapılması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği, 4'ünün yaralandığı, Güney Sina iline bağlı Şarm eş-Şeyh'te de bir aracın sele kapılması sebebiyle 7 kişinin yaralandığı belirtildi.

Mısır Meteoroloji Genel Müdürlüğü sözcüsü Vehid Suudi, bugün yaptığı açıklamada ülkeyi etkisi altına alan olumsuz hava şartlarının bir hafta daha devam edeceğini bildirdi.

AA

Gündem Haberleri

Türkiye ile Azerbaycan arasında akademik işbirliği güçleniyor
Yapay zekâ ile ses klonlama dolandırıcılığı Türkiye’de artıyor
Kapora dolandırıcılığı! Fren ustası aracını ilanda görünce şok oldu
BU TABELAYI GÖRÜNCE SAKIN YOLA GİRMEYİN
Vatandaşlar isyanda: İcikli'ye girenle bağlantı kesiliyor