Mısır'da protestoculara yönelik yargılamalar

Mısır'da Kızıldeniz'deki Tiran ve Sanafir adalarının Mısır'dan Suudi Arabistan'a geçmesine karşı düzenlenen gösteriye katılan 51 kişi 2'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı

KAHİRE (AA) - Mısır'da Kasrun Nil Hafif Suçlar Mahkemesi, Kızıldeniz'deki Tiran ve Sanafir adalarının Mısır'dan Suudi Arabistan'a geçmesine karşı gösterilere katılan 51 kişiyi 2'şer yıl hapis cezasına çarptırdı.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, basına kapalı olarak gerçekleşen duruşmada mahkeme, protestocu 51 kişiyi 2'şer yıl hapis ve kamu yararına çalışma cezasına çarptırdı.

25 Nisan'da söz konusu adaların el değiştirmesinin ardından düzenlenen geniş katılımlı gösterilere katılanlardan 13 kişi çocuk mahkemesine 51 kişi ise hafif suçlar mahkemesine sevk edilmişti.

Mısır, Kızıldeniz'deki Tiran ve Sanafir adalarını, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in Kahire ziyareti sırasında imzalanan Yeni Deniz Sınırı Anlaşması ile Suudi Arabistan'a bırakmıştı. Anlaşma, Mısır'da muhaliflerin yanı sıra yönetim yanlısı bazı grupların da tepkisini çekmiş, Mısır hükümeti, adaların Suudi Arabistan'a ait olduğuna dair 9 belge yayımlamıştı.

AA

Gündem Haberleri

Kara Ocak Şehitleri Anıldı
BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı