Mısır'da öldürülen Fransız vatandaşının davası

Kahire Ceza Mahkemesi, 2013 yılında bir Fransız vatandaşını öldürmekle suçlanan 6 kişiye 7'şer yıl hapis cezası verdi

KAHİRE (AA) - Mısır'da üç yıl önce bir Fransız vatandaşını öldürmekle suçlanan 6 kişiye, 7'şer yıl hapis cezası verildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesi, "2013 yılında sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan bir Fransız'ın öldürülmesi" suçuyla yargılanan 6 kişiye 7'şer yıl hapis cezası verdi.

Kararın bir üst mahkemeye taşınabileceği ifade edildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, 18 Nisan'da Kahire'de Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşmelerinde Fransız vatandaşının dosyasını açtığını duyurmuştu.

Sokağa çıkma yasağını ihlal eden Fransa uyruklu bir kişinin, Kahire'nin orta kesimindeki Ez-Zemalik Mahallesi'nde sarhoş bir şekilde gözaltına alındığı, söz konusu şahsın gözaltında tutulduğu yerdeki diğer 6 kişi tarafından darp edilerek öldürüldüğü belirtiliyor.

Fransa hükümetini, görevini yapmamak ve gözaltına alındıktan sonra oğlunun serbest bırakılması için uğraşmamakla suçlayan, Fransız'ın annesi Nicole Bruce, Hollande'dan nisan ziyaretinden önce dosyanın yeniden açılmasını talep etmişti.

AA

Gündem Haberleri

İran’da mahsur kalan Pegasus uçağı 52 gün sonra Sabiha Gökçen’de alkışlarla karşılandı
Ankara İtfaiyesi Karıştı: Usulsüz Rapor İddiası ve Domatesli Protesto
İbrahim Tatlıses Taburcu Oldu: Miras Kararı Herkesi Şok Etti!
Maaş alamayan belediye işçilerinden Başkan İşçimenler’e tepki
OKUL DEĞİL DİJİTAL KALE