Mısır'da Mübarek'in oğulları serbest bırakıldı

Kamuoyunda "borsada manipülasyon" olarak bilinen dava kapsamında cumartesi günü tutuklanan Ala ve Cemal Mübarek'in teminat karşılığında salıverilmesine karar verildi

KAHİRE (AA) - Mısır mahkemesi, kamuoyunda "borsada manipülasyon" olarak bilinen davada haklarında tutuklama kararı verilen Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek’in oğulları Ala ve Cemal Mübarek'in mali teminatla salıverilmesine hükmetti.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesi, Mübarek kardeşlerin 100'er bin cüneyh (5 bin 600 dolar) teminat karşılığında serbest bırakılmasına karar verdi.

Kahire Ceza Mahkemesi, cumartesi günü Ala ve Cemal Mübarek'in yanı sıra 7 iş adamının da yargılandığı "Mısır Ulusal Bankası'nın satışında usulsüzlük" davasını 20 Ekim'e ertelemiş ve duruşma tarihine kadar Ala ve Cemal Mübarek'in tutuklanmasına hükmetmişti.

Mübarek’in 30 yıllık yönetiminin sona erdiği 25 Ocak Devrimi'nin ardından gözaltına alınan ve "Cumhurbaşkanlığı Sarayı için ayrılan 16 milyon dolarlık ödeneği zimmete geçirme" suçlamasıyla yargılanan "Mübarek kardeşler" 3 yıl hapis yatmıştı.



AA

Gündem Haberleri

BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı
Ağır taşıtlar ve kuryelere kar yasağı