Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik yargılamalar

Askeri mahkeme, aralarında öğrencilerin de bulunduğu 112 darbe karşıtını 3 ile 25 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırdı

KAHİRE (AA) - Mısır'da askeri mahkeme, aralarında öğrencilerin de bulunduğu 112 darbe karşıtını 3 ile 25 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırırken, 13 kişinin beraatine hükmetti.

Alınan bilgiye göre, Batı Kahire Askeri Mahkemesi, iki farklı davada "terör ve şiddet" suçlamasıyla yargılanan sanıklardan 95'ini (91'i gıyabi) müebbet (25 yıl), 9'unu 5'er, birini 10, diğerini 3 yıl hapis cezalarına çarptırdı.

Mahkeme 13 sanığın beraatine karar verdi.

Kamuoyunda "Beni Suveyf'te polis merkezinin yakılması" olarak bilinen davada sanıklara "Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na üye olmak, şiddete teşvik, polise ait bir binayı ateşe verme" suçlamaları yöneltiliyor.

Öte yandan mahkemenin, "Beni Suveyf'teki hakimler kulübünü yakmak, silah ve patlayıcı bulundurmak" suçlamalarıyla yargılanan öğrencilerden İsra Halid Said'e 9, diğerlerine 5'er yıl hapis cezası verdiği kaydedildi.

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü