Mısır medyasında '4 Türk istihbaratçı yakalandı' yalanı

Mısır medyasında yer alan Sina yarımadasında 4 Türk istihbaratçının yakalandığı yönündeki haberlerin asılsız olduğu ortaya çıktı

KAHİRE (AA) - Mısır medyasında yer alan Sina yarımadasında 4 Türk istihbaratçının yakalandığı yönündeki haberlerin asılsız olduğu ortaya çıktı.

Vatan gazetesi haberle ilgili bugün bir tekzip yayınlayarak okuyucularından özür diledi. Gazete, “Türk askerlerinin yakalandığı haberi için özür diliyoruz” başlığıyla yayınladığı tekzipte “Sina Yarımadası’nda 4 Türk istihbaratçısının tutuklandığı haberinin doğru olmadığı anlaşılmıştır. Bu nedenle Vatan gazetesi, okuyucularından özür dilemekte, yayınlarında daha dikkatli ve mesleki normlara uygun haberler yapacağını taahhüt etmektedir.” ifadelerine yer verdi.

Mısır istihbaratına yakınlığıyla bilinen gazete, bir güvenlik yetkilisine dayandırdığı dünkü haberinde gözaltına alınan 4 Türk istihbaratçının isimlerini vermişti. Haberin Mısır kamuoyunda Türkiye ile ilgili olumsuz bir imaj oluşturmak için yayınlanmış olabileceği dile getiriliyor.

Türkiye'de 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sonrası Mısır medyasında Türkiye aleyhinde yapılan haberlerin sayısında ciddi bir artış olduğu gözlemleniyor.


AA

Gündem Haberleri

POLATLI-HAYMANA-KONYA HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLUYOR
Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!
TÜM FAALİYETLERİ DURDURULDU
'GELECEK'Tİ, 'YENİ' OLUYOR
Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!