Mısır-Gazze sınırındaki tüneller

Hamas, tünellere su pompalayarak 4 Filistinlinin ölmesine neden olan Mısır yönetimini kınadı

GAZZE (AA) - Hamas'ın, Gazze sınırındaki tünellere su pompalayarak 4 Filistinli işçinin hayatını kaybetmesine neden olan Mısır yönetimini kınadığı bildirildi.

Hamas tarafından yapılan açıklamada, Filistinlilerin, çocuklarının rızkını kazanmak için çalıştıkları sırada Mısır'ın su pompalaması nedeniyle hayatlarını kaybettikleri belirtilerek, "Bu elim olayı kınıyor ve abluka altındaki insanlara bu şekilde muamelede bulunulmasının hiç bir geçerli sebebinin olmadığını vurguluyoruz." ifadesine yer verildi.

Hamas, Mısır yönetimini, Gazze halkının sıkıntılarının sona ermesi için Refah Sınır Kapısı'nı sürekli olarak açık tutmaya çağırdı.

Gazze'de Filistin yönetimine bağlı Sivil Savunma Müdürlüğü, Gazze sınırındaki ticari bir tünelde dün 4 Filistinlinin cesedine ulaşıldığını duyurmuştu.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki darbe ile iktidara gelen askeri yönetim, Filistinlilerin "can damarı" olarak gördüğü tünellerin büyük kısmını yıkmıştı.

Son olarak Mısır, Gazze sınırına büyük su boruları döşeyerek, tünellere deniz suyu pompalamaya başlamıştı.

AA

Gündem Haberleri

İran’da mahsur kalan Pegasus uçağı 52 gün sonra Sabiha Gökçen’de alkışlarla karşılandı
Ankara İtfaiyesi Karıştı: Usulsüz Rapor İddiası ve Domatesli Protesto
İbrahim Tatlıses Taburcu Oldu: Miras Kararı Herkesi Şok Etti!
Maaş alamayan belediye işçilerinden Başkan İşçimenler’e tepki
OKUL DEĞİL DİJİTAL KALE