Minneapolis Fed Başkanı Kashkari:

"Belki de faiz artışları hakikaten ekonomiye zarar veriyor"

NEW YORK (AA) - ABD Merkez Bankasının (Fed) Minneapolis Şubesi Başkanı Neel Kashkari, Fed'in faiz artırımlarının ABD ekonomisine zarar verdiğini söyledi.

Minnesota Üniversitesinde bir konuşma yapan Kashkari, Fed'in son 1,5 yılda aldığı faiz artırma kararlarının, ülkede istihdam ve ücret artışlarını yavaşlattığını ve düşük enflasyona neden olduğunu savundu.

İş gücü piyasasında da gevşeklik olduğunu belirten Kashkari, "Belki de faiz artışları hakikaten ekonomiye zarar veriyor." ifadesini kullandı.

Kashkari, Fed'in bu sene politika faizini artırdığı mart ve haziran toplantılarında, faiz artışına karşı oy kullanmıştı.

Fed yetkililerinin çoğu politika faizini bu yıl bitmeden bir kez daha artırarak 2017'yi toplamda 3 faiz artışıyla kapatmayı öngörüyor.

AA

Ekonomi Haberleri

Akşehir ve Sultandağı'nda Rekor Kiraz Rekoltesi Fiyatları Düşürdü
ALTIN FİYATLARININ SIRRI ORTAYA ÇIKTI
TÜVTÜRK'TEN SÜRÜCÜLERE UYARI
ALTIN FİYATLARI YÜKSELİŞE GEÇTİ
Ticaret Bakanlığı 4 bin 704 firmayı denetledi: 8 milyon lira ceza kesildi