Milyarlarca Liralık Hesap Hareketliliği Olan Şebeke Çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 23 ilde eş zamanlı düzenlenen dolandırıcılık operasyonlarında, kendilerini kamu görevlisi ve demir satıcısı olarak tanıtıp 14 kişiyi mağdur eden şebekeye büyük darbe vurulduğunu duyurdu. 64 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 10 gündür süren titiz çalışmalar sonucu, 23 ilde faaliyet gösteren dolandırıcılık şebekelerine yönelik başarılı bir operasyonun detaylarını paylaştı.

Cumhuriyet Başsavcılıkları talimatları ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Asayiş Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen "Sibergöz" adı verilen bu operasyon, Adana, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Gaziantep ve Bursa'nın da aralarında bulunduğu tam 23 ilde uygulandı.

Şüphelilerin Yöntemleri ve Mağduriyetler

Yapılan araştırmalarda, şüphelilerin iki ana yöntemle vatandaşları dolandırdığı belirlendi:

  1. Kamu Görevlisi Kimliğiyle Dolandırıcılık: Mağdurları telefonla arayarak veya çeşitli yollarla kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp, güven ilişkisi kurarak para talep etmeleri.

  2. Sahte İnşaat Demiri Satışı: Sahte internet siteleri kurarak, cazip fiyatlarla inşaat demiri satışı vaadinde bulunup ön ödeme alarak haksız kazanç sağlamaları.

Bu yöntemlerle toplam 14 vatandaşı dolandıran şebeke üyeleri, büyük bir mağduriyete neden oldu.

1 Milyar 815 Milyon TL'lik İşlem Hacmi

Operasyonların en çarpıcı detayı ise şüphelilere ait banka hesaplarında tespit edilen muazzam işlem hacmi oldu. Dolandırıcılık faaliyetleri kapsamında, bu hesaplarda toplam 1 milyar 815 milyon TL'lik hareketliliğin bulunduğu belirlendi. Bu rakam, şebekenin büyüklüğünü ve dolandırıcılığın boyutunu gözler önüne serdi.

64 Şüpheli Yakalandı, 25'i Tutuklandı

Düzenlenen operasyonlar neticesinde toplam 64 şüpheli kıskıvrak yakalandı. Adli süreç sonunda şüphelilerden 25'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Geri kalan 39 şüpheli hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı.

Bakan Yerlikaya, açıklamasında dolandırıcılık yapanlara karşı mücadelenin azimle devam edeceğinin altını çizerek, vatandaşları bu tür yöntemlere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

CAMİDE UTANDIRAN HIRSIZLIK
Hurdaya dönen araçtan sağ çıktı: Verdiği poz gündem oldu
Görüntüleri yayılan polis hakkında inceleme: Görevden uzaklaştırıldı
Keçiborlu’da dağlık alanda başsız erkek cesedi bulundu
Futbolda “bahis ve şike” soruşturmasında gözaltılar artıyor