Milli hokeyciler şampiyona için kampa girdi

- Türkiye 16 Yaş Altı Kız Hokey Milli Takımı, Fransa'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor- Osmaniye'de kampa giren milli takım, şampiyonada ilk ikiye girerek Dünya Gençlik Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etmek istiyor


OSMANİYE (AA) - Türkiye 16 Yaş Altı Kız Hokey Milli Takımı, Fransa'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda ilk ikiye girerek önümüzdeki yıl yapılacak Dünya Gençlik Olimpiyatları'na katılmak istiyor.

Şampiyona öncesi Osmaniye'de kampa giren milli takım, antrenörleri eşliğinde temmuz ayında Fransa'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Takım antrenörlerinden Serkan Şen, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2015 yılında Malta'da düzenlenen Akdeniz Kupası'nda milli takımın üçüncü olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Geçen yıl Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda ise erkeklerimiz şampiyon, kızlarımız ise üçüncü oldu. Bu yılki şampiyona Fransa'da düzenlenecek. Nisan ayında kamplarımıza başladık. 45 sporcuyla başladık. Bu üçüncü kampımız ve kadroda 19 sporcu yer alıyor. Bayram sonrası yapacağımız 10 günlük kampta bu sayıyı 10'a düşürerek Fransa'ya hareket edeceğiz."

Hedeflerinin şampiyonada ilk iki içinde yer almak olduğunu dile getiren Şen, "İlk ikiye girersek önümüzdeki yıl Brezilya'da düzenlenecek Dünya Gençlik Olimpiyatları'na katılabileceğiz. İlk kez bu kadar büyük bir organizasyona katılmaya yaklaştık. Geçen yıl Çek Cumhuriyeti'nde İstiklal Marşı'mızı okuttuk. Bu sene de bayrağımızı göndere çekip marşımızı okutmak istiyoruz." diye konuştu.


AA

Spor Haberleri

MONTELLA KALIYOR MU?
Türkiye'ye mağlubiyet sonrası kötü haber! 10 sıra birden düştü
Zirve için Yunanistan'da! Obradovic anlaşmayı imzalıyor
Yeni bir yıldız adayı daha bulup geldiler
Fenerbahçe'de Transfer Harekatı: İsmail Kartal'dan Greenwood Hamlesi