Migros, Türkiye genelinde taşeron firmalar tarafından yönetilen dağıtım merkezlerinde görev yapan 7 bin 875 çalışanını kendi kadrosuna dahil etti. Bu adımla birlikte çalışanlar, şirket bünyesindeki diğer çalışanlarla aynı haklara sahip oldu.
Toplu iş sözleşmesi kapsamındaki haklar geçerli
Şirketten yapılan açıklamaya göre, kadroya geçen dağıtım merkezi çalışanları için 54 yıldır iş kolunda yetkili olan Tez-Koop-İş Sendikası ile yürürlükte bulunan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) hükümleri uygulanacak.
Sendikanın 45 bin üyeyi temsilen yetki belgesini sunmasının ardından, 20 Ocak 2026 tarihinde başlayan yeni dönem TİS görüşmeleri devam ediyor.
Ücret ve yan haklardan yararlanacaklar
Kadroya alınan çalışanlar, 2026 yılı ücretleri ile birlikte sendikaya üye diğer Migros çalışanlarıyla aynı yan hak ve kazanımlardan faydalanacak.
Nakdi haklar ve sosyal yardımlar
Toplu iş sözleşmesi kapsamında çalışanlara sağlanan başlıca nakdi haklar şunlar:
İkramiye
Yakacak ve giyim yardımı
Ramazan ve Kurban Bayramı ile izin harçlığı
Öğrenim gören çocuklar için tahsil yardımı
Doğum, ölüm, evlenme ve askerlik yardımları
Ulaşım ve izin hakları
Çalışanlara servis hizmetine ek olarak, ilgili belediyelerin belirlediği abonman tutarına göre yol parası desteği sağlanıyor.
İzinler kapsamında ise İş Kanunu’ndan doğan haklara 2 gün ek yıllık izin ile evlilik, taşınma, doğum, ölüm, sünnet ve süt izinleri tanınıyor.
Migros çalışanlarına özel avantajlar
Kadroya geçen çalışanlara ayrıca şu ek avantajlar sunuluyor:
BES’e katılıp maaşının %4’ü oranında katkı payı ödeyenlere eş tutarda Migros katkısı
Özel sağlık sigortasında %50 Migros desteği
Migros alışverişlerinde %5 indirim
Çalışan ve ailesinden toplam 5 kişinin yararlanabildiği özel mobil hat indirimi