Michael Jordan Çin'de açtığı isim hakkı davasını kazandı

PEKİN (AA) - Amerikan Basketbol Ligi'nin (NBA) eski efsane oyuncularından Michael Jordan, Çin’de açtığı isim hakkı davasını kazandı. Pekin Yüksek Halk...

PEKİN (AA) - Amerikan Basketbol Ligi'nin (NBA) eski efsane oyuncularından Michael Jordan, Çin’de açtığı isim hakkı davasını kazandı.

Pekin Yüksek Halk Mahkemesi, Jordan'ın Çince yazılışı olan "Çiaodan" kelimesini kullanan Çinli firmanın ünlü yıldızın ismini izinsiz kullandığına karar vererek, 4 yıl önce açtığı davada ünlü sporcuyu haklı buldu.

Adını, basketbol logosunu, formasının 23 sırt numarasını ve çocuklarının adını kullanan davalı firmanın, Jordan kelimesinin Çince karşılığı olan "Çiaodan" imlerinin yerine başka Çince karakterler kullanmasına hükmedildi.

Hukuki süreci Çin'deki avukatları aracılığıyla takip eden NBA yıldızı, lehine çıkan karar sonrası "Mahkemenin ticari marka olarak isim hakkımı korumasından dolayı memnunum. Çinli tüketiciler, Çiaodan spor ürünlerinin benimle ilgisi olmadığını bilmeyi hak ediyor.” dedi.

Basketbol kariyeri ve sponsorluk anlaşmaları sayesinde bu zamana kadar bir milyar 700 milyon dolar kazanan Michael Jordan, spor dünyasının en fazla gelir elde eden isimleri arasında ilk sırada yer alıyor.

Altı şampiyonluk yaşadığı NBA'deki 15 yıllık kariyerinde 93 milyon dolar kazanan efsane basketbolcu, kazancının büyük kısmını sponsorluk anlaşmalarından elde etti.

AA

Gündem Haberleri

Adalet Bakanlığından Rojin Kabaiş Açıklaması: DNA İncelemesi Yapıldı
DOA ARTIK DAHA KOLAY
Hava Harp Okulu öğrencisi Veli Bilgin eğitim sırasında hayatını kaybetti
Kendisinden olmayan çocuk için mahkemeye borçlu çıktı
Aile Mahkemelerinde Yargı Hızlandı: Temizleme Oranı Yüzde 100’ü Aştı