MHP'yi geren iddialar Bahçeli'yi kızdırdı

İddialara göre, lobilerin CHP-MHP koalisyonunu üzerindeki çalışmaları, MHP lideri Bahçeli'yi sinirlendirmiş gözüküyor.

Yeni tartışma İsrail lobileri üzerinden...İddialara göre, lobilerin CHP-MHP koalisyonunu üzerindeki çalışmaları, MHP lideri Bahçeli'yi sinirlendirmiş gözüküyor.

İsrail'in aktif bir Türkiye ile tanıştığı ve bu yeni arkadaştan memnun olmadığı ortada. Bu nedenle Türkiye'de bir takım siyasi çevreler yeni senaryoları gündeme taşıyor. Bu senaryolardan biri olan ve bu konuda ilk adımların atılmak istendiği iddia edilen yeni gelişme: ''İsrail yanlısı lobi, İsrail'le yakınlaşma olabilir diye burada CHP-MHP koalisyonu istiyor...'' iddiaları!

BAHÇELİ KIZGIN VE STRESLİ...
MHP Lideri Devlet Bahçeli ve üst yönetim bu iddialarla ilgili henüz net bir açıklama yapmadı. Bugünkü grup toplantısında bu konuda bir açıklama yapması beklendi ancak net olarak bir şey söylemedi. Oysa kamuoyu bugün bu iddiaların reddedilmesini bekliyordu.

Ancak Bahçeli'nin bu konuyu kabul edeceği şüpheli! Çünkü böyle bir hamle partisinin kapısına kilit vurmasıyla eşdeğer. Parti hala, özellikle orta yaş üstü seçmenlerine, sivil anayasaya neden ''hayır'' dediklerini izah edemiyor.

Bu stres birikimi bugün iyice ortaya çıktı.

MHP lideri bugün gurup toplantısı çıkışında gazetecileri görünce ilginç bir tepki verdi. Bahçeli, gazetecilerin, 'Anayasa Mahkemesi'nin anayasa değişikliği paketini şekil yönünden inceleme kararı vermesi' ile ilgili sorularını yanıtsız bırakarak, "Grup toplantısından sonra bana soru sormayın, grup toplantısını baltalıyorsunuz" şeklinde konuştu.

Bu basın mensuplarını nerdeyse azarlayan tavır, Bahçeli'yle ilgili 'streste' yorumları yapılmasına sebep oldu. Aslında stresi grup toplantısı konuşmasında da yüzüne vurmuştu.

CHP-MHP koalisyonu ne demek?

Ankara'da iki parti arasındaki işbirliğini, İsrail'le stratejik anlaşmalara geri dönmek demek olacağı olarak yorumlayanlar oldukça fazla. ''AK Parti ile zora girdiler, dediklerini yaptıramadılar, şimdi son koz olarak iktidarı değiştirmek için çabalıyorlar'' iddialarına inananlar hiçte az değil.

Ya Kılıçdaroğlu ne yapıyor?

CHP Lideri Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yine o çok tutan Recep Bey hitabıyla Erdoğan'a yüklendi ama kaçırdığı bir şey vardı. Yine bilindik CHP muhalefet stratejisini uygulayan Kılıçdaroğlu, iktidar üzerinden puan kazanmaya çalıştı.

Türkiye'de muhalefetin anlayamadığı iktidar üzerinden puan kazanılamayacağı. Milletin belki o ilk heyecanla konuşmaları kabul ettiğine inanılıyor ama millet belli bir süre sonra düşünü taşınıyor, ''İyi de bu parti bana ne verecek? diye soruyor...''

Doğal olarak konuşulanlardan sorusuna cevap bulamadığı için hayal kırıklığına uğruyor.

İşte bakın AKAM'ın son anketine...Büyük gazla ve rüzgarla gelen yeni CHP'nin durumuna!

Gölge bir başkan, ikili yönetim ve yine eski tas eski hamam bir yönetim tarzı...

Son 10-15 günde düşen yüzde 6 oy oranı için de ne söylenebilir?

''Tanrı aşkına...''!

toplumsalhafiza.com

Politika Haberleri

ICYF Başkanı Taha Ayhan Kimdir? Hayatı ve Kariyeri
Yeni Parti'li Akar'dan Gelir Adaleti Tepkisi
Bahçeli'den Fon Krizi Açıklaması: Ekonomimiz Güvende
FON KURULU KURULDU
FON ZİRVESİNDE KRİTİK 5 KARAR