“Bu etnik bölücülük konusunda, hükümetten kaynaklanan söylem, eylem, hukuk, düzenlemelerin Türkiye’yi nereye getireceği konusunda MHP sürekli olarak uyarılarda bulunmuş. Tüm uyarıları da bugün gerçekleşmiş. 2002’de iş başına geldiler, 2003’ün başından 2004’ün başına kadar MHP hükümeti bu noktada hiç suçlamadı.
Başbakan 3 yıl süre istemişti. MHP başkanı 1 yıl izleyeceğiz, göreceğiz demişti. Ama 2004’e geldiğimizde Avrupa Birliğinin talebi ile Leyla Zana ve arkadaşlarının serbest bırakmalarından sonra uyarılara başladık. O uyarılarımızın tamamı bugün gerçekleşmiştir.”
tv8’de Erkan Tan’ın konuğu MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır oldu. Gündeme ilişkin konuşan Şandır bölücülük tartışmaları ile ilgili ‘2004’ten bu yana hükümete bölücülükle ilgili yaptığımız uyarıların tamamı doğru çıktı!’ dedi. Röportajdan önemli başlıklar özetle şöyle:
"AKP, bizi dikili kuru haline getirdi, bina yaptı, zina suç olmaktan çıktı!"
“Ormancılıkta bir söz vardır dikili kuru diye. Bakarsınız ağaçtır, yeşildir ama onun için kurudur. O hem kendine hem de barındırdığı böceklerle tüm ormana zarar vermektedir. Şimdi Türkiye maalesef hızla bir dikili kuru haline getiriliyor. İçi boşaltılıyor. Bu sene cari açık 70 milyar dolardır.
Gelirimizin neredeyse 3’te 1’i açık. Bunun anlamı ne? Biz olmayan, hem de bizim olmayan parayı harcıyoruz. Satacak malın kalmadı, fabrikaları, limanları,madenleri sattın şimdi karayollarını satmaya çalışıyorlar. Babadan miras kalanları yedik, haramzade evlat durumuna düştük. AKP bizi dikili kuru haline getirdi; bina yaptı, zinayı arttırdı!
AKP İktidarı döneminde; bu mübarek Cuma gününde Müslümanlara duyurulur; zinayı suç olmaktan çıkaran AKP İktidarıdır. Yeni Türk Ceza Kanunu’nda zinayı suç olmaktan çıkaran AKP’dir. Zinanın suç olmaktan çıktığını iddia edebiliriz, kanuna dönüp bakabilirler!”
"PKK bir İngiliz ajanıdır. Müslüman’ı Müslüman’a kırdıran bir terör örgütüdür!"
“Bu milleti parçalama, bedelini kanla ödeyerek vatanlaştırdığımız bu topraklarda ikinci bir İsrail maiyetinde bir Kürt Devleti kurmak Kürtlerinde meselesi değil bu Batılıların meselesidir. Bu bir küresel meseledir. Şimdi hayata geçirmek için Müslüman’ı Müslüman’a kırdırıyorlar.
Suriye’yi, Irak’ı, Libya’yı gördük. Bu kapsamda PKK’yı silahlı taşeron olarak kullanıyor, bizim insanımızı katlediyor. PKK’nın katlettiklerinin listesine bakınız; 3’te 2’si Kürt soylu vatandaşımızdır. Hiç kafamızı kuma sokmayalım; PKK bir İngiliz ajanıdır, Hıristiyan Batı’nın, Haçlının bugün ülkemizde Müslüman’ı Müslüman’a kırdıran bir terör örgütüdür, amacı ülkeyi parçalamaktır!”
"Mersin'de devlet güçlerinin giremediği, PKK kontrolünde olan mahalleler var! Bu mahallelere milletvekili olarak ben bile giremiyorum!"
“Mersin’de PKK’nın kontrolünde olan devlet güçlerinin giremediği mahalleler var. Kendi şehrimi kötülemek istemiyor, yönetenlere saygılar sunuyorum ama benim milletvekili olarak giremediğim mahalleler var. Bölücülük tehlikesini MHP abartmıyor, bir realite ortada!”
"Büyükşehir Yasası Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yıkım politikasıdır!”
“AKP yıkım politikaları, yıkım projeleri takip ediyor. Yıkımın hedefi de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir! AKP Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yıkıyor. İşin özü budur. Yeni bir devlet kuracak. Adı Türkiye olabilir, Türkiye Cumhuriyeti olabilir. Başkanlık sistemi diyorlar, rejimi parlamenter demokratik olmaz, adı başka bir şey olabilir ama milli mücadeleyle kurulmuş merkezi devleti, milletinin adı Türk milleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yıkmaya çalışıyorlar. Bu kanunlar bunlar. Büyükşehir Yasası bunun biri.”
"Allah aşkınıza Türkçe bilmeyen kim var bu ülkede söyleyin!"
“Ana dilde savunma Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluş hukukunu değiştirmek niyetidir. Ceza Muhakemeleri Usul Kanunu’nda 202. madde diyor ki savunma hakkı kutsaldır. Kendini savunamayan insana devlet tercüman verir. Eksiği varsa tamamlayalım. Ana dilde savunma, ana dilde eğitim, ana dilde kamu hizmetine erişimin anlamı şudur; Türkiye’nin tek dilli, tek milletli, tek bayraklı yapısını değiştirip çok milletli hale dönüştürmek, yönetimi de çok milletli bir yönetim yapmaktır. Allah aşkına, Türkçe bilmeyen kim var bu ülkede? Sıkı yönetim döneminde bile Türkçe bilmeyenlere tercüman tutuldu. Bir engel mi var buna?”
"PKK hiç gizlenmiyor ve '2012 yılı final yılıdır devrimci halk savaşını başlatacağız diyor!' "
“PKK hiç artık gizlisi saklısı yok ilan ediyor. Diyor ki; 2012 yılı final yılıdır. Devrimci halk savaşını başlatacağız. Bunun anlamını bilen bilir. Bunun anlamı iç savaşı başlatacağız demektir. Bunun için çarpışan iki grup olması lazım bu grubun biri PKK’lılarsa, Kürtler demiyorum, karşısındaki güç birilerinin kafasına göre bu ülkücülerdir. MHP bu ihtimale karşı her türlü tedbiri almaktadır. Kimse heveslenmesin. Bölücülerle millet adına devlet mücadele edecek. Biz her bedeli ödemeye hazırız ama devletimiz var!”