Meyve bahçesinde "müzikli" mesai

İznik ilçesinde bir şeftali bahçesinde budama işinde çalışanlar, arkadaşları tarafından orgla çaldığı müzik eşliğinde mesai yapıyor

BURSA (AA) - Bursa'nın İznik ilçesinde bir meyve bahçesindeki budama işçileri, arkadaşlarının orgla yaptığı müzik eşliğinde çalışıyor.

Müzikle hobi olarak ilgilenen İznikli çiftçi Ragıp Ablay, kendisiyle aynı şeftali bahçesine çalışmaya giden arkadaşlarının motivasyonlarını artırmak için mini konser veriyor.

Budama işçileri, Ablay'ın bahçeye kurduğu müzik tesisatı ve orgla çaldığı parçalar eşliğinde mesai yapıyor.

Çalışanlar zaman zaman Ablay'ın çalıp söylediği şarkılara da eşlik ediyor.

Ragıp Ablay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzikle amatör olarak uğraştığını söyledi.

Asıl işinin çiftçilik olduğunu belirten Ablay, "Orgum araçtaydı, arkadaşlar da çalmamı istedi. Tesisatı kurup çalmaya başladım. Önceden günde 250 ağaç budarken şimdi günde 300 ağaç budamaya başladık." dedi.

Kültür Sanat Haberleri

Ankara Adliyesi’nde 1926’ya Ait Tarihi Defter Koruma Altında
7 Yıllık Arayış Ödülle Taçlandı: Hatay Sarısı’na Dev Onur
SELÇUKLU MİRASINDA KOVALI ÖNLEM
Taştan Hayat Hikâyeleri: Kırşehir’de Son Usta Gelecekten Kaygılı
Ters kavis, kulaklı kabza: Yatağan’ın tasarım sırrı