Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle hayata geçirilen organizasyon, D. Mehmet Doğan’ın aziz hatırasına ithaf ediliyor. Türkiye’nin yanı sıra Kırgızistan, Tataristan, Azerbaycan, Doğu Türkistan, Irak/Kerkük ve Filistin’den gelen şair ve yazarlar program kapsamında Konya’da bir araya geliyor. Şiir, edebiyat ve tasavvuf musikisini birleştiren etkinlik, sanatseverlere zengin bir kültür şöleni sunmayı hedefliyor.
Şiir Atölyesi ile Açılış Yapılacak
Şölenin ilk durağı 26 Eylül Cumartesi günü saat 10.00’da Karatay Kültür Merkezi’nde düzenlenecek Şiir Atölyesi olacak. Osman Özbahçe’nin moderatörlüğünde gerçekleşecek “Günümüz Şiiri Fiili Durum” başlıklı panele Hakan Şarkdemir, Hayriye Ünal ve İdris Ekinci konuşmacı olarak katılacak. Atölyeye katılan sanatseverlere, şairlerin eserlerinden oluşan kitaplar günün anısı olarak hediye edilecek.
Hz. Mevlânâ Dergâhı’nda Şiir Sesleri Yükselecek
Etkinlikler öğleden sonra Hz. Mevlânâ Dergâhı’nda (Huzur-u Pir) devam edecek. Saat 17.00’de şairler manevi atmosferde kendi eserlerini seslendirecek. Saat 20.00’de Mevlânâ Dergâhı Gül Bahçesi’nde başlayacak ana programda ise uluslararası şairlerin şiir dinletilerinin yanı sıra Muhammet Yuşa Aydın’ın solistliğini üstlendiği tasavvuf müziği konseri icra edilecek.