Metris Cezaevi önündeki protestoda gözaltı

Bazı akademisyenlerin "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklanmasını protesto eden ve uyarılara rağmen dağılmayan gruptan 8 kişi gözaltına alındı

İSTANBUL (AA) - Bazı akademisyenlerin "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklanmasını Metris Cezaevi önünde protesto eden ve uyarılara rağmen dağılmayan gruba müdahale eden polis, 8 kişiyi gözaltına aldı.

Cezaevi önünde toplanan Devrimci Gençlik (DEV-GENÇ) üyesi bir grup, 3 akademisyenin "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklanmasını ve özel bir üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışan İngiliz Christopher Stephenson'un sınır dışı edilmesini protesto etti.

Açıklamanın ardından bir süre oturma eylemi yapan gruba polis dağılmaları uyarısında bulundu.

Eylemi sürdüren gruba müdahale eden polis, 8 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar, sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.


AA

Gündem Haberleri

Riva’da harabeye dönen Legend Otel kaderine terk edildi
VATANDAŞA ULAŞIM ŞOKU
'Ölüyorum' diye bağırdı: Garsonun Heimlich müdahalesi hayata döndürdü
7 yeni lezzet ve Hatay Sarısı İpeği tescillendi
Bakanlıklarda personel hareketliliği: Yeni atamalar açıklandı