Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Mardin, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de kuvvetli yağış bekleniyor

ANKARA (AA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğünce, Mardin, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de kuvvetli yağış beklendiği belirtildi.

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Mardin, Batman ve Diyarbakır çevrelerinde görülecek yağışların bu akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak yarın il genelinde kuvvetli yağmur ve sağanak (30-60 kilogram/metrekare) şeklinde olması bekleniyor.

Elazığ, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde görülecek yağışların da bu gece saatlerinden itibaren etkisini artırarak il merkezinde kuvvetli yağmur (21-50 kilogram/metrekare), bin 200 metre üzeri rakımlı kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar (20-50 santim) yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Açıklamada, vatandaşlardan ani sel, su baskını, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

AA

Gündem Haberleri

Cuma hutbesine Türk bayrağı asılsın önerisi gündem oldu
2026’da Bedelli Yapacaklar Dikkat! Celp ve Birlik Yerleri Belli Oldu
Usta Tiyatrocu Haldun Dormen 97 Yaşında Hayatını Kaybetti
DENİZ ALDIĞINI GERİ VERDİ
PKK-YPG İSRAİL'DEN FENA AYAR YEDİ