Meteorolojiden Konya'ya yoğun sıcak uyarısı

Konya, Karaman, Aksaray ile Niğde'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 9 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor

KONYA (AA) - Konya, Karaman, Aksaray ile Niğde'de mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta boyunca kademeli olarak etkisini artırarak mevsim normallerinin 6 ila 9 derece üzerine çıkacağı ifade edildi.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, sıcak hava dalgasının Çarşamba gününden itibaren önümüzdeki haftanın başına kadar kademeli olarak artacağı bildirildi.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin 5 ila 8 derece üzerinde seyredeceği vurgulanan açıklamada, özellikle önümüzdeki hafta sonu mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyredeceği ve yer yer uzun yıllar ekstrem sıcaklık değerlerine yaklaşabileceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Yüksek hava sıcaklıklarının neden olacağı olumsuzluklara karşı, başta yaşlılar ve çocuklar olmak üzere gün içerisinde 10.00 ve 16.00 saatlerinde güneş ışınlarına direkt olarak maruz kalınmaması hususunda vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

AA

Gündem Haberleri

250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü
Kasım Ayı Yaşlı ve Engelli Aylıkları Hesaplara Yatırılmaya Başlandı
Gümrükte Kırılan Eserler Beyan Dışı Çıktı
Dinar'da 4.1 Büyüklüğünde Depremin Ardından Son Durum
Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu son yolculuğuna uğurlandı