Messi Ronaldo'yu yakaladı

Barcelona'nın Levante'yi 5-0 yendiği maçta 3 gol atan Messi, İspanya ligindeki 23. üçlemesini yaparak Real Madridli Ronaldo'nun rekoruna ortak oldu

ANKARA (AA) -  İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) 23. haftasında Barcelona'nın Levante'yi 5-0 yendiği maçta 3 gol kaydeden Lionel Messi, ligdeki 23. üçlemesini (hat-trick) yaparak bu alandaki rekorun sahibi Real Madridli Cristiando Ronaldo'yu yakaladı.

Barcelona, La Liga'nın 23. haftasında konuk ettiği Levante'yi, Messi, Neymar ve Luis Suarez'in golleriyle 5-0 mağlup etti. Arjantinli forvet oyuncusu Messi, 38, 59 ve 65'inci (penaltıdan) dakikalarda attığı gollerle Barcelona ile çıktığı resmi maçlardaki üçleme sayısını 31'e yükseltti.

27 yaşındaki futbolcu böylece ligdeki üçleme sayısını 23'e çıkararak Alfredo Di Stefano ve Telmo Zarra'yı geride bıraktı, bu alandaki alandaki rekorun sahibi Real Madridli Cristiando Ronaldo'yu da yakaladı.

Ligdeki 300. maçına çıkan Messi, gol sayısını 269'a yükseltti. Bu sezonki gol sayısını ise 26'ya çıkaran Arjantinli futbolcu, 28 golle gol krallığı yarışının zirvesindeki Ronaldo'ya biraz daha yaklaştı.

Spor Haberleri

Acun Ilıcalı'dan Fenerbahçe Yönetimine 217 No'lu Loca Tepkisi
Konyaspor Maçı Sonrası Loca Krizi
Kerem Aktürkoğlu'nun Son Durumu Belli Oldu
Seydişehir 1955 Alüminyum Spor Savunmayı Sağlama Aldı
Konyaspor Galibiyeti Sonrası İsmail Kartal'dan Transfer ve Sakatlık Açıklaması