Mescid-i Aksa'da restorasyon

Mescid-i Aksa içindeki Kıble Mescidi'nin kubbesine yapılan restorasyon çalışmaları tamamlandı

KUDÜS (AA) - Kudüs'te Mescid-i Aksa içindeki Kıble Mescidi'nin kubbesinde iki yıldır süren restorasyon sone erdi.

Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi Müdürü Şeyh Azzam el-Hatib, yaptığı basın açıklamasında, Mescid-i Aksa içindeki Kıble Mescidi'nin kubbesinde iki yıl önce başlanan restorasyon çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

Kubbenin üstünde 240 metrelik alanın mozaik ve süslemelerle kaplandığını aktaran Hatib, "1969'da Mescid-i Aksa'da çıkan yangının ardından kubbede birtakım restore çalışmaları yapılmıştı ama bu ayrıntılı ve derinlemesine yapılan ilk çalışma." ifadelerini kullandı.

Mozaiklerin İtalya'dan getirildiğine işaret eden Hatib, restorasyonun Ürdün Kralı 2. Abdullah tarafından finanse edildiğini kaydetti.

Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi, Ürdün Vakıflar Bakanlığına bağlı olarak çalışmalar yürütüyor.

AA

Gündem Haberleri

Sel sonrası Galatasaray stadında çalışmalar sürüyor
Marmara’da Dev Deprem Tatbikatı: 7 İl Alarm Verdi
SOKAK HAYVANLARI İÇİN YENİ ADIM
Tanzanya’nın vagonları Türkiye’den
Eyüpsultanlılardan İBB’ye gece yarısı ağaç kesimi tepkisi