Mescid-i Aksa'da hicri yeni yıl etkinliği

KUDÜS (AA) - Filistinli Müslümanlar, Hicri 1439 yılının gelişini Mescid-i Aksa'da gerçekleştirdikleri etkinlikle kutladı.Kudüs ve Filistin Müftüsü...

KUDÜS (AA) - Filistinli Müslümanlar, Hicri 1439 yılının gelişini Mescid-i Aksa'da gerçekleştirdikleri etkinlikle kutladı.

Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, Mescid-i Aksa'da düzenlenen etkinlikteki konuşmasında, Aksa muhafızlarının kutsal bir görev yaptığına işaret ederek, "Onların (İsrail'in), Hicri yılbaşı dolayısıyla içerisinde toplandığınız Mescid-i Aksa üzerinde herhangi bir hakları bulunmuyor." dedi.

İsrail'in "acımasız baskınları ve zalimce saldırıları" ile Aksa muhafızlarının iradelerini kırmayı hedeflediğini ancak bunu başaramadığını ifade eden Hüseyin, şöyle devam etti:

"Ey İsra ve Mirac evlatları, mübarek Mescid-i Aksa'nın güvenliği ancak sizlerle sağlanır, onlar ise kaybeden taraf olacaklar. Sizler Mescid-i Aksa'ya güven ve huzurla girerken onlar, ancak korkuyla giriyorlar. İşte sürekli olarak iradenizi kırma ve kutsallarınıza el uzatmaya çalışan acımasız ve zalim işgalcinin durumu bundan ibarettir."

Hazreti Muhammed'in hayatı ve hicreti hakkında konuşmaların yapıldığı ve çeşitli ilahilerin okunduğu etkinlik tatlı ikramıyla sona erdi.

Öte yandan İsrail polisi, Hicri yılbaşı etkinliklerinin Mescid-i Aksa'da düzenlenmesi için Filistinli gruplar ve davetçiler tarafından yapılan çağrılar üzerine Yahudi yerleşimcilerin Aksa'ya girişine izin vermedi.

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü