Mersin'de usulsüz avlananlara 50 bin lira ceza

Tarsus ilçesinde usulsüz avlanan 47 kişiye, 50 bin 555 lira ceza kesildi, kuş sesi çıkaran 26 cihaz ele geçirildi

MERSİN (AA) - Mersin'in Tarsus ilçesinde ocak ayından bu yana usulsüz avlanan 47 kişiye 50 bin 555 lira cezası kesilirken, kuş sesi çıkaran 26 cihaz ele geçirildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Tarsus Mühendisi Özlem Kökçü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuş sesi taklidi yapılarak avlanmanın her bölgede ve her sezon yasak olduğunu, yaptıkları denetimlerde kuş sesi çıkartan 26 cihaz ele geçirdiklerini söyledi.

Bölgede sık sık denetimler yapıldığını belirten Kökçü, "Tarsus'ta ocak ayından bu yana usulsüz avlanan 47 kişiye, 50 bin 555 lira ceza kesildi. Yapılan kontroller sırasında 68 hayvana, 17 tüfeğe ve kuş sesi çıkartan 26 araç gerece el konuldu. Avlak sahalarımızdaki denetimlere devam edeceğiz." diye konuştu.

AA

Gündem Haberleri

Avrupa’nın en iyi spor şehri seçildi
Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü