Mersin'de maraton heyecanı

Mersin'de 20 Eylül'de ilk kez düzenlenecek Uluslararası Mersin Büyükşehir Maratonu'nun başlangıç noktası belirlendi- Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yaraş:- "Etkinliğe kadar Mersin'i en iyi şekilde hazırlayacağız. Belirlenen parkurda büy

MERSİN (AA) - Mersin'de 20 Eylül'de ilk kez düzenlenecek Uluslararası Mersin Büyükşehir Maratonu'nun başlangıç noktasının belirlenmesi için Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda çivi çakma töreni gerçekleştirildi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Salih Münir Yaraş, törende gazetecilere yaptığı açıklamada, Mersin'de bir ilki gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Maratonda kuralların resmi olacağını ve elde edilecek başarıların spor tarihinde yer alacağını vurgulayan Yaraş, yarışmanın Mersin adına önemli bir gelişme olduğunu söyledi. 

Türkiye'de 30'a yakın yarı maratonun olduğunu vurgulayan Yaraş, şöyle devam etti:

"Tam maraton ülkemizde çok gerçekleştirilmiyor. Bu maratonun gerçekleşmesinde Mersin Büyükşehir Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın büyük emeği ve gayretleri var. Bugün burada maratonun start noktasını belirledik. Çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. Etkinliğe kadar Mersin'i en iyi şekilde hazırlayacağız. Belirlenen parkurda büyük dereceler elde edilebilir. Parkurumuz çok düz ve güzel bu konuda yarışmacıların içi rahat olsun. Hava sıcaklığından dolayı atletlere engel olmasın diye organizasyon komitesi tarafından yarışlar sabah 8'de başlatılacak. Tüm sporseverleri maratona bekliyoruz."

Konuşmaların ardından maratonun start noktasının belirlenmesi için çalışanlar tarafından çivi çakıldı.

AA

Spor Haberleri

Fenerbahçe'de Sıcak Gelişme: Mahkeme Kararıyla İade Edilen Locada Şok Eden Görüntü
Seydişehir 1955 Alüminyum Spor'dan Şampiyonluk Hamlesi: Yıldız İsim İmzayı Attı!
Talisca Ortadoğu'ya dönüyor
Fenerbahçe Konyaspor'u önemsemiyor
Baba Selami Alımcı ve minik Göktuğ’dan Gençlerbirliği’ne ziyaret