Merkez Bankasının faiz kararı

TESK Başkanı Palandöken:- "Yeni Başkan olumlu sinyal verdi ama yeterli değil"- "Bundan sonra kredi faizlerinin düşmesi ile piyasaların hareketlenmesine, yatırımların hızlanmasına, ihracatın artmasına destek verecek faiz oranlarını görmek istiyoruz"

ANKARA (AA) - TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Merkez Bankasının faiz indirimi kararına ilişkin "Yeni Başkan olumlu sinyal verdi ama yeterli değil. Piyasalar durgun. Bankalar da kredi faizlerinde indirim yapmalı" açıklamasında bulundu.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Para Politikası Kurulunun (PPK) Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya başkanlığındaki ilk toplantısında, faiz koridorunun üst bandını yüzde 10,50'den yüzde 10'a düşürmesini "bir başlangıç olarak kabul ettiklerini" belirtti.

Palandöken, "Faizlerin biraz daha düşürülmesini bekliyorduk. Yeni Başkan olumlu sinyal verdi ama yeterli değil. Piyasalar durgun. Bankalar da kredi faizlerinde indirim yapmalı. Bundan sonra kredi faizlerinin düşmesi ile piyasaların hareketlenmesine, yatırımların hızlanmasına, ihracatın artmasına destek verecek faiz oranlarını görmek istiyoruz." ifadesini kullandı.

AA

Ekonomi Haberleri

51 Yıllık Otobüs Devine Konkordato Darbesi: 1 Yıl Süre Verildi
Ankara'da Kabak Çekirdeği Hasadı Başladı: Üretici Rekolteden Ne Bekliyor?
Karacabey Biberinde Hasat Sürüyor
Yargıtay'dan Emsal Mesai Kararı
ŞARJ PİYASASINDA TÜKETİM REKOR SEVİYEDE