Meram Belediyesi öncülüğünde Gödene Mahallesi’nde kurulan Seyirtepe Konut Yapı Kooperatifi’nin 2. etabının temel atma töreni 8 Ekim 2010 Cuma günü saat 10.30’da gerçekleştirilecek. 150 metrekare ve 3+1 daireden oluşan 672 dairelik Seyirtepe Konut Yapı Kooperatifi’nin ikinci etabının temel atma törenine tüm Konyalılar’ı davet eden Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, “İlçemizin fiziksel ve sosyo kültürel yönden gelişimi, halkımızın sağlıklı, huzurlu ve müreffeh bir şekilde çağın gereksinimlerine uygun yaşam koşullarına sahip mekânlarda yaşaması için toplu konut hamlelerine öncülük ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Konya’daki en önemli kentsel dönüşümlerden biri olan Çaybaşı’nda inşaatları tamamlanan Mesnevi Konutlarının anahtar teslimini gerçekleştirdik. Hacıisaefendi ve Yenice mahallelerinde yaklaşık 300 bin metrekarelik alanı kapsayan kentsel dönüşümü TOKİ ile birlikte yapacağız. Arsa sahipleri tarafından tahliye edilen proje alında yıkım çalışmaları devam etmektedir. Yine belediye öncülüğünde Küçükkovanağzı Mahallemizde kurduğumuz Serra Park Konutları’nın kısa bir süre içerisinde temelini atacağız.” diye konuştu.
Geçen yıl başlayan ve 450 üyenin bulunduğu Seyirtepe Konutları’nın ilk etabında inşaatların hızla yapıldığını hatırlatan Kalaycı, “1 yılda 5 blok tamamlanma aşamasına gelmiştir. 672 konut ve 25 bloktan oluşacak 2. etapla ilgili kayıtlar Mayıs ayı içerisinde alındı. Bu konutlar, TOKİ tarafından Gödene Mahallesi’nde yapımı tamamlanma aşamasında olan toplam 3 bin 200 adetlik konutun yanında yapılacaktır. Ulaşımla ilgili sıkıntı bulunmamaktadır. Ayrıca 2 okul, 2 cami, 1 sağlık ocağı ve diğer sosyal tesisler de tamamlanmıştır” dedi.
7 katlı, deprem yönetmeliğine uygun, ısı ve ses izolasyonu, bina cephelerine dıştan mantolama, çevre düzenlemesi, otoparkı, çocuk oyun alanları, betonarme ve karkas sistemde yapılacak konutlarla ilgili detaylı bilgi www.meramseyirtepe.com adlı web sitesinde yer almaktadır. Ayrıca 322 3327 ve 322 7970 nolu telefonlardan da ayrıntılı bilgi alınabilecek.