Meram’da TBMM Simülasyonu! Gençler Kürsüde

Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencilerinin katıldığı Meclis Simülasyon Programı’nın finali Meram Belediyesi’nde yapıldı. Başkan Mustafa Kavuş, gençlerle bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu Genç Siyaset Topluluğu, üç gün süren **“Meclis Simülasyon Programı”**nın son gününde Meram Belediyesi Meclis Salonunda bir araya geldi.

Program kapsamında öğrenciler, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) işleyişine uygun şekilde kurgulanan oturumla 1. Yasama Yılı’nın 1. Birleşimini gerçekleştirdi. Meclis Başkanı divandaki yerini alırken, parti başkanları ve milletvekilleri kürsüde yemin ederek görevlerine başladı.

Yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi. Simülasyonun en dikkat çeken bölümünü ise “İklim Kanunu Teklifi” görüşmeleri oluşturdu. Hazırlanan Çevre Komisyonu Raporu Genel Kurul’da okundu. Partiler, teklifin geneli ve maddeleri üzerine hazırladıkları önergeleri 10’ar dakikalık konuşmalarla savundu. Maddeler ayrı ayrı “kabul edenler / etmeyenler” şeklinde oylandı.

Gerçek meclis işleyişine uygun hazırlanan program, öğrencilerin yasama süreçlerini teoriden pratiğe taşımasına imkân sağladı.

Akademi ve Yerel Yönetim İş Birliği

Program sonunda, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Önder Kutlu, katkılarından dolayı Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’a plaket takdim etti.

Prof. Dr. Kutlu, üniversitenin Meram’da faaliyet gösterdiğine dikkat çekerek akademi ve yerel yönetim iş birliğinin önemine vurgu yaptı. Kutlu, belediyenin programa verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

“Geleceğin Siyasetçileri Bu Sıralardan Çıkacak”

Eğitim sonunda konuşan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Necmettin Erbakan Üniversitesi ile güçlü bir iş birliği yürüttüklerini belirtti.

Başkan Kavuş, öğrencilerin gerçekleştirdiği TBMM Simülasyonunun etkileşimli ve nitelikli bir öğrenme süreci sunduğunu ifade ederek gençleri tebrik etti. Siyasal Bilgiler geleneğine özel bir önem verdiğini dile getiren Kavuş, öğrencilerin hem teorik bilgiyle “mektepli”, hem de uygulamalarla “alaylı” bir donanım kazandığını kaydetti.

Program, akademi ve yerel yönetim iş birliğinin somut bir örneği olarak dikkat çekti. Eğitim faaliyetinin sonunda öğrencilere başarı dilekleri iletildi.

Yorum Yap
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

KONYA Haberleri

8 İLÇEYE YENİ KAYMAKAM
Selçuk Üniversitesi, Beyhekim’de ağız - diş sağlığı hizmetlerine devam ediyor
Orman personeline emniyet destekli eğitim
Beyşehir’de iftar sonrası diş sağlığı hizmeti
Karapınar’da 5 günde 357 ünite kan bağışı