Meram Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2013–2014 eğitim-öğretim yılında Meram İlçe sınırları içerisinde açılan kurslara katılan kursiyerlerin yapmış oldukları el emeği göz nuru el sanatları ürünlerinden oluşan yılsonu karma sergisi organize edilen bir programın ardından Konyalı sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Her yıl geleneksel olarak eğitim-öğretim yılı sonu gerçekleştirilen Meram Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü sergisi, bu yıl yeni hizmete giren müdürlük binasında Konya protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi.Serginin açılış konuşmasını yapan Meram Halk Eğitim merkezi Müdürü Alican Akçakaya “ 2013–2014 öğretim yılının başlangıcından bugüne kadar 883 kurs açtık. Bu kurslara toplam da 24.367 kursiyer katıldı. 15.528 bayanın olduğu kurslara devam eden kursiyerlerden 20.228 kursiyer belge aldılar. Bu sayı ülke genelinde ilk sıralarda yer alıyor. Bu sonuçta biz yöneticileri mutlu ediyor. Bu çalışmalarımızda bizlere desteği esirgemeyen Meram Kaymakamlığına, İl ve İlçe Milli Eğitim müdürlüklerine, kursların açılmasında emeği geçen öğretmenlere, usta öğreticilere teşekkür ediyorum” dedi.
Protokol konuşmalarının ardından Meram Halk Eğitim merkezi bünyesinde açılan Ney Eğitim Kursunu bitiren kursiyerlerin Ney Konseri gerçekleştirildi. Ney konserinin ardından kursları başarı ile tamamlayan kursiyerlerin sertifikaları programa katılan protokol üyeleri tarafından verildi.Sertifika törenin ardından programa katılan protokol üyeleri tarafından serginin kurdelesi kesilerek gezildi.Meram Halk Eğitimi Merkezi Yılsonu sergisinde el sanatları ve makine nakışı, ev mefruşatı, giyim, dekoratif el sanatları, yağlı boya ve kara kalem, seramik, hüsn-ü hat ve ebru çalışmaları yer aldıSergi hafta sonuna kadar Meram Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasında açık kalacak.