Memurun zam yorumu

Hükümetin emeklilere verdiği zam memurlar tarafından böyle değerlendirirldi

Düşük aylıklara hükümet tarafından verilen zam emeklileri umutlandırırken, memur dernekleri tarafından iyileştirme yolunda başlangıç olarak değerlendirildi.

Memur Dernekleri Konfederasyonu (Memur-Der) Genel Başkanı Cengiz Özbay 2011 yılı emekli maaş zamlarının oranında 80 ile 91 lira arasında artış olmasının, sıkıntı çeken emeklilere azda olsa bir rahatlama getireceğini ve yaralarına merhem olacağını kaydetti.

Bunu iyileştirme yolunda bir başlangıç olarak yorumlayan Özbay, zaman içerisinde emeklilerin durumlarının düzüleceğine inandığını belirtti.

Cengiz Özbay, ''Hükümetin bu konuda samimi olduğunu düşünüyorum ve iyi niyetine bundan böyle devam edeceğine inanıyorum." dedi. Türkiye'de açlık sınırının 850 TL olduğunu vurgulayan Başkan Özbay, "Bu açlık değil sürünme sınırıdır. Memur Dernekleri Federasyonu olarak temennimiz emeklilerin eline en az 1000 TL geçmesidir." diye konuştu.

Memur-Der olarak çalışanların ve emeklilerin sosyo ekonomik durumlarına yönelik çalışma raporu hazırladıklarını dile getiren Başkan Özbay, siyasi parti ve mercileri randevularını almaya davet etti. Cengiz Özbay, emekli zamlarına ve çalışanların ekonomik haklarını iyileştirme konularında "Siyasi merciler ve siyasi partiler, çalışanlar üzerinden siyaset yapmamalı ve bunu siyasi malzeme olarak kullanmamalı." çağrısında bulundu. Hükümetin düzgün kararlar alacağına inandığını da sözlerine ekledi

Ekonomi Haberleri

Türk Devletleri Arasında Dijital Ticaret Köprüsü Kuruluyor
KONYA'DA TRAFİĞİ DURDURACAK GELİŞME
Toplam 7 milyar lira Evde Bakım Yardımı hesaplara yatırıldı
NOTERLERLE İLGİLİ KARAR
O BİLE KORKUYOR